در هنگام ارسال مطلب . میتوانید گزینه های زیادی را شخصی سازی کنید . از جمله نمایش کلیه لینک های این صفحه . فعال کردن اسلایدر ، ساید بار دلخواه ، متا تگ های مطالب . نمایش نظرات و …
جوشکاری لوله گاز با قوس الکتریکی (Electric Arc)
یکی از رایجترین شیوههای جوشکاری، روش قوسالکتریکی است. در واقع باید گفت که ایدهآلترین روش جوش دادن دو لولهی گاز به یکدیگر، همین روش است. در جوشکاری با قوس الکتریکی از الکتریسیته برای تولید گرما، ذوب دو قطعه فلز و اتصال آنها به هم استفاده میشود. فرایند قوس الکتریکی بسته به الکترودها و مواد مختلفی که برای تولید آن لازم است، میتواند انواع مختلفی داشتهباشد. در این مطلب، تنها به موارد رایج در جوشکاری لوله گاز اکتفا میکنیم:
الف) جوشکاری با الکترود دستی پوشش دار (SMAW)
استفاده از الکترود دستی پوشش دار، متداولترین شیوه در جوشکاری لوله گاز است. در جریان این جوشکاری، حرارت حاصل از قوس الکتریکی میان الکترود مصرفی و قطعهی کار باعث ایجاد اتصال میشود. جریان برق مورد نیاز برای این جوشکاری، میتواند متناوب یا مستقیم باشد که هرکدام، مزایا و معایب خاص خود را دارند. الکترود پوشش دار، هستهای فلزی دارد که فرایند تشکیل قوس الکتریکی را هدایت میکند و روکش روی این الکترود هم وظیفهی حفاظت از مواد در حال ذوب شدن را دارد. این روکش با جذب تشعشعات مضر قوس از فرد جوشکار هم محافظت میکند.
ب) جوشکاری تیگ (TIG)
جوشکاری قوس تنگستن یکی از مهمترین روشهای جوشکاری در صنایع کوچک و بزرگ پتروشیمی است که در نیروگاههای برق هم کاربرد دارد. این نوع جوشکاری در ایران با نام جوش آرگون هم شناخته میشود؛ زیرا در جریان این جوشکاری از گاز آرگون استفاده میشود. در جوشکاری تیگ، حرارت حاصل از قوس الکتریکی میان الکترودی از جنس تنگستن و قطعهی کار، فرایند جوشکاری را به جریان میاندازد. در این روش الکترود، قوس الکتریکی و منطقهی مذاب توسط یک گاز خاص (معمولا آرگون، هلیوم یا ترکیب آنها با گاز هیدروژن) در برابر ترکیب با هیدروژن و نیتروژن هوا محافظت میشوند. جوشکاری تیگ را میتوان روی فلزات نازک یا ضخیم اجرا کرد.
پ) جوشکاری زیرپودری (SAW)
یکی دیگر از شیوههای جوشکاری لوله گاز، استفاده از جوشکاری زیرپودری است. در این روش، نوک الکترود را داخل پودری از مواد معدنی ویژه قرار میدهند تا زیر این پودر و در امتداد مسیر جوشکاری، قوس الکتریکی ساخته شود. این روش برای اتصال لولههای بزرگ مناسب است و در مقایسه با ۲ روش قبلی، به تجهیزات پیشرفتهتر و طبعا گرانتری نیاز دارد؛ اما کیفیت این نوع جوش واقعا خوب است و در روشهای خودکار و ماشینی، با سرعت زیادی انجام میشود.
عملیات جوشکاری :
۱-سطح لوله هایی که به همدیگر متصل می شوند باید از مواد زائد پاک شود.
۲- الکترود و دستگاه جوش باید سالم باشد.
۳- محیط از مواد آتش زا تخلیه شده باشد.
۴- لوله های که می خواهید روی آنها عمل جوشکاری انجام دهید باید پخ ۵/۳۷ تا ۳۰ روی آنها ایجاد کنید .
آماده سازی لب های جوش در جوشکاری لوله ها:
حالت اول بدون پخ زدن برای لوله های از قطر ۲/۱ تا قطر ۱ که در این روش قرار دادن فاصله مناسب عمل جوشکاری را انجام دهید.
- حالت جناقی یک طرفه یا V شکل
- حالت جناقی دو طرفه یا X شکل
- حالت لاله ای یک طرفه یا U شکل
- حالت لایه ای دو طرفه یا Hشکل
روش های جوشکاری لوله گاز
چند روش بسته با سایز و محدودیتهای موجود برای جوشکاری و حرکت الکترود وجود دارد.
وضعیت افقی متحرک که در این حالت الکترود ثابت و لوله های در حال چرخش هستند.
وضعیت عمودی ثابت که در این حالت لوله های عمودی ثابت و الکترود به حول لوله ها میچرخند.
وضعیت افقی ثابت که در این روش لوله های افقی ثابت و الکترود میچرخد.
وضعیت مایل و عمودی متحرک که لوله ها به صورت مورب و الکترود به صورت کج متحرک است.
لوله های انتقال گاز شهری دارای فشار بالایی نزدیک به 60 psi هستند که در رگلاتور ورودی ساختمان به حدود 2 psi کاهش فشار پیدا میکنند. دلیل بالا بودن فشار در انتقال گاز هم جلوگیری از افت فشار میباشد که درب منزل به میزان قابل توجهی کاهش پیدا میکند.